Tim Cook planerar att skänka sin förmögenhet till välgörande ändamål

Breakit - Tim Cook planerar att skänka sin förmögenhet till välgörande ändamål
TT/Eric Risberg
Breakit
Breakit

Apples vd Tim Cook planerar att skänka bort sin förmögenhet – efter att han betalat utbildningen för sin 10-årige brorson.

Breakit
Breakit

Apples vd Tim Cook planerar att skänka bort sin förmögenhet – men först ska han betala utbildningen för sin 10-årige brorson. Han har redan i det tysta börjat skänka pengar till välgörande ändamål, men planen är att mer systematiskt ägna sig åt filantropi framöver. Det uppger Tim Cook i en intervju med Fortune.

Enligt de senaste siffrorna över hans innehav i Apple sitter Cook på en förmögenhet på runt 120 miljoner dollar. Han har dessutom aktier som i dagsläget är bundna och som kan vara värd cirka 665 miljoner dollar ytterligare.

Ett flertal andra miljonärer och miljardärer inom tekniksektorn väljer att skänka stora summor pengar till välgörenhet. Microsoft-grundaren Bill Gates och hans fru Melinda hör antagligen till de mest kända, men även Facebooks vd Mark Zuckerberg har skänkt 1,5 miljarder dollar, motsvarande 4 procent av sin förmögenhet. 

Googles medgrundare Sergey Brin, eBay-grundaren Pierre Omidyar och Intels medgrundare Gordon Moore är även de kända för att ge till välgörenhet, enligt Cnet.

Finwire

Läs fler artiklar

På breakit.se sparar vi information om ditt besök i kakor. Se vår policy.

OK
Läs nästa artikel