Tim Cook planerar att skänka sin förmögenhet till välgörande ändamål

Finwire

TT/Eric Risberg

Breakit

Breakit

Apples vd Tim Cook planerar att skänka bort sin förmögenhet – efter att han betalat utbildningen för sin 10-årige brorson.

Apples vd Tim Cook planerar att skänka bort sin förmögenhet – men först ska han betala utbildningen för sin 10-årige brorson. Han har redan i det tysta börjat skänka pengar till välgörande ändamål, men planen är att mer systematiskt ägna sig åt filantropi framöver. Det uppger Tim Cook i en intervju med Fortune.

Enligt de senaste siffrorna över hans innehav i Apple sitter Cook på en förmögenhet på runt 120 miljoner dollar. Han har dessutom aktier som i dagsläget är bundna och som kan vara värd cirka 665 miljoner dollar ytterligare.

Ett flertal andra miljonärer och miljardärer inom tekniksektorn väljer att skänka stora summor pengar till välgörenhet. Microsoft-grundaren Bill Gates och hans fru Melinda hör antagligen till de mest kända, men även Facebooks vd Mark Zuckerberg har skänkt 1,5 miljarder dollar, motsvarande 4 procent av sin förmögenhet. 

Googles medgrundare Sergey Brin, eBay-grundaren Pierre Omidyar och Intels medgrundare Gordon Moore är även de kända för att ge till välgörenhet, enligt Cnet.

Finwire

Läs mer