Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Cykelringen-butik i konkurs – e-handeln ligger nere

Cykelringen på Hornsgatan i Stockholm efter en brand i butiken 2004. Foto: TT

Pressad cykelkedja stänger ännu en butik.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

johanna@breakit.se

Reporter

Uppdatering: Efter att den här artikeln publicerades kom Cykelringens sajt upp igen.

RÄTTELSE: I en första version av den här artikeln stod det att det var butiken på Renstiernas gata som försatts i konkurs. Det är fel, det är istället den i Rotebro.

I januari kunde Breakit berätta att Cykelringen ansökte om konkurs för två av sina fem butiker i Stockholm, den på Hornsgatan på Södermalm och den i Bromma. 

Nu begär den pressade cykelhandlaren även sin butik i Rotebro i konkurs. 

I januari låg bolagets hemsida och e-handel nere, då hänvisades till ett serverbyte. Nu fyra månader senare ligger e-handeln också nere.

Försökte ställa om verksamheten

Anders Martens på Ackordscentralen är konkursförvaltare i samtliga tre ärenden.

“Folk köper sina cyklar på nätet nu, medan de bara går in och kikar i butikerna. Som jag förstått det har de försökt göra om verksamheten till mer av en verkstad”, säger han.

Varför hemsidan ligger nere kan han inte svara på. 

Cykelringen grundades 1980 och idag ligger moderbolaget på Malta. Butikerna är egna bolag, som ägs till hundra procent av moderbolaget. 

De två butiker som begärdes i konkurs i januari omsatte tillsammans 8 miljoner kronor förra året och gjorde en förlust på 6 miljoner. 

Butiken i Rotebro omsatte fyra miljoner kronor förra året och gjorde en förlust på 2 miljoner. 2017 omsatte bolaget 14 miljoner och gjorde en vinst på 5 miljoner kronor. 

Läs mer