Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Natalia Brzezinski slutar som vd på Brilliant Minds

Natalia Brzezinski och Daniel Ek. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT /

"Varit en av de bästa erfarenheterna i mitt liv", säger Natalia Brzezinski.

Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Hajpen kring Brilliant Minds, som är Spotifygrundaren Daniel Eks och Ash Pournoris exklusiva konferens för världens techelit, har varit enorm de senaste åren. 

Evenemanget har tidigare lockat profiler som Barack Obama, Greta Thunberg och popstjärnan Cardi B. I år skulle temat ha varit Fågeln Fenix och fokuserat på hållbarhet – men corona satte stopp. Eventet är därför uppskjutet till juni nästa år. 

Det är Natalia Brzezinski som rattat vd posten på Brilliant Minds sedan 2016. Nu står det klart att hon lämnar vd-rollen på Brilliant Minds Foundation, något som tillkännages på hemsidan. Styrelsen har fattat beslut om att hon lämnar posten den 1 september. 

Daniel Ek tackar Natalia Brzezinski 

Daniel Ek, som är medgrundare och ordförande i Brilliant Minds, säger att de tillsammans beslutat att det är rätt tid för att föra facklan vidare och söka efter en ny vd.

”Styrelsen och jag vill tacka Natalia för hennes insatser och bidrag för att forma Brilliant Minds. Det är genom Natalias engagemang och kreativitet som Brilliant Minds skapat en global gemenskap, enade bakom en rörelse för att forma en framtid genom att utmana det gamla”, skriver Daniel Ek. 

I ett inlägg på sociala medier skriver Natalia Brzezinski att det här markerar slutet för det mest inflytelserika och formativa kapitalet i hennes liv.

”Att arbeta som vd på Brilliant Minds har varit en av de bästa erfarenheterna i mitt liv. Att arbeta med Brilliant Minds Foundation tillsammans med underbara människor som Daniel Ek, vår styrelse och team har överträffat alla mina hopp och mål för plattformen och mig själv”, skriver Natalia Brzezinski. 

"Format mig starkt" 

Hon skriver vidare att hon kommer att fortsätta att arbeta från USA och att Stockholm alltid kommer att finnas i hennes hjärta. 

”De värderingar, människor, hårda läxor, misslyckandet och succéer jag upplevt genom att bygga och skala Brilliant Minds plattform och mål är något som format mig till en stark kvinna, mamma, kollega och förespråkare för nya modeller för ledarskap, affärer och mänskligheten”, skriver Natalia Brzezinski. 

Brilliant Minds drivs sedan 2018 som en stiftelse som långsiktigt finansieras av ett flertal kända finansfamiljer, bland annat Wallenberg, Ax:son Johnson, Stenbeck, H&M-Persson samt Stena-familjen Olsson.

Läs mer