Sök

Trio tar in kapitalrunda för att revolutionera digital redovisning

PE AccountingRedovisning

Olle Rydqvist, Andreas Granstedt och Matthias Hjalmarsson. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Startupen PE Accounting säger sig vilja revolutionera den traditionella redovisningsbyrån. Nu tar bolaget in 15 miljoner kronor för att kunna gasa på i snabbare fart.

I PE Accountings värld existerar inte papper och pärmar. De tre grundarna har byggt en automatiserad och pappersfri ekonomilösning som närmare 170 tjänsteföretag använder sig av.

“Det är väldigt svårt att automatisera flöden utifrån de program som finns på marknaden så vi har byggt allt själva. Allt från lönesystem, tidrapportering och scanning till samtliga betalflöden och bokföring,” säger Olle Rydqvist, medgrundare och vd för PE Accounting.

Verksamheten har börjat ta fart. Förra året omsatte bolaget 19 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat på 2,5 miljoner kronor.

Nu vill grundarna öka takten. Riskkapitalbolaget Alfvén & Didrikson går därför in med drygt 15 miljoner kronor i PE Accounting.

“Marknaden är enorm och vi kommer att få mycket mer konkurrenter i framtiden. Vi måste gasa och skruva upp tempot. Vårt mål för 2016 är att omsätta runt 30 miljoner kronor. I april kommer vi att öppna kontor i Malmö för att därefter ösa på med fler ute i landet. Pengarna kommer också användas för att anställa fler utvecklare,” säger Olle Rydqvist.

Bland konkurrenterna märks bolag som Mr Shoebox, Wint och Pingdom-grundaren Sam Nurmis nya bolag Dooer.

“Men vi säljer både tjänsten och systemlösningen som en helhet. Ofta har man 5-6 olika system för löner och tidrapportering, medan vi har en allt-i-ett-lösning,” säger Olle Rydqvist.

Läs mer