Efter pausen – Voi rullar ut i svenska städer igen

Voi Elscooter Elsparkcykel
Efter pausen – Voi rullar ut i svenska städer igen

Foto: Stina Stjernkvist / TT

Tobias Blixt

Reporter

Satsar på miljövänligare elsparkcykel.

Den svenska hyrtjänsten för elsparkcyklar Voi påverkades precis som många andra aktörer på marknaden av minskad efterfrågan under coronapandemin. Efter att bolaget pausat sin verksamhet i de flesta städer den 20 mars – meddelar bolaget nu att de sätter igång verksamheten i Sverige igen.

Utöver att Voi återigen placerar ut sina elsparkcyklar i städer som Västerås, Uppsala och Örebro – kommer de också att lansera den nya elsparkcykelmodellen Voiager 3X i Malmö, Göteborg och Stockholm. 

Bolaget drar också igång ett nytt lojalitetsprogram i appen som ska göra det billigare för flitiga användare och inleder ett samarbete Movebybike som ska ställa ut och byta batterier på Voi-sparkcyklarna. 

“Vi är otroligt glada över samarbetet med Voi och kommer med detta att kunna reducera antalet bilar i citykärnan ytterligare” säger Lisette Hallström, vd  för Movebybike i ett pressmeddelande.

Nya elsparkcykeln håller längre

Elsparkcykeln Voiager 3X har tidigare använts av Voi i Paris och den beskrivs som slittåligare och ska enligt bolaget själva ha en livslängd på över 24 månader. 

“När vi utvecklade Voiager 3X hade vi både användaren och miljön i åtanke. Det är ett stort steg i rätt riktning från de elsparkcyklar som vi lanserade med i augusti 2018, och förbättringarna som kommer att ha nytta för såväl miljön, städerna och säkerheten. Idag ser vi det som mer kritiskt än någonsin att kunna erbjuda smarta, säkra och hållbara transportmedel till ännu fler - för att undvika att människor går tillbaka till privat bilresande i städer när så många väljer att undvika kollektivtrafiken”, säger Eric André, Sverigechef på Voi i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER