Vd-avhopp pekar på att Qliro-affärer rycker närmare

Qliro fintech
Vd-avhopp pekar på att Qliro-affärer rycker närmare

Marcus Lindqvist, nuvarande vd och koncernchef för Qliro Group. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Tisdagskvällens besked sätter fart på spekulationerna.

Det har bara gått två veckor sedan Qliro trumpetade ut att de byter vd. Från och med juni ersätts Marcus Lindqvist på vd-posten av Mathias Pedersen, som i dag är finanschef på Qliro.

"Jag ser fram emot att slutföra uppdraget med att dela upp gruppen. Som tidigare kommunicerats är planen att notera dotterbolaget Qliro AB och att dela ut CDON till Qliro Groups aktieägarna", sa Mathias Pedersen då.

Nu meddelar Qliro Group att Mathias Pedersen lämnar i november ”för ett annat uppdrag utanför koncernen”.

”Från den 1 juni tills dess att han slutar kommer han att vara vd för Qliro Group”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I Qliros senaste kvartalsrapport flaggade bolaget för att uppdelningen av koncernen dragit ut på tiden bland annat på grund av corona-krisen.

Lämnar när uppdelningen är klar?

Dagens besked att Mathias Pedersen ska jobba vidare till november kan tolkas som att ledningen senast då räknar med att vara klara med utförsäljningarna. I det läget skulle bara Nelly finnas kvar för Mathias Pedersen att leda. Han har ingen djupare erfarenhet av e-handelsbolag utan har en mer finansiell profil och det är osannolikt att Mathias Pedersen då skulle jobba kvar som Nelly-chef. Särskilt med tanke på att Nelly redan har en vd.

Niclas Lilja, ansvarig för Investor Relations på Qliro. säger till Breakit:

”Man ska tänka på detta mot bakgrund av det vi kommunicerat i två år, att gruppen ska delas upp. Gruppen kommer inte att se ut som den gör nu i all evighet, den ska delas upp”, kommenterar Niclas Lilja. 

Läs fler artiklar
LÄS MER