Pocketlaw ska hjälpa småföretag med juridiska frågor – Cristina Stenbeck investerar

Pocketlaw Juridik
Pocketlaw ska hjälpa småföretag med juridiska frågor – Cristina Stenbeck investerar

Tobias Blixt

Reporter

Tar in 10 miljoner för att göra det enklare att få juridisk hälp.

Det svenska SaaS-bolaget Pocketlaw har tagit fram en digital plattform som hjälper företag med affärsjuridiska frågor. Genom tjänsten erbjuds exempelvis vägledning i juridiska frågor, automatiserade avtal och avtalshantering. 

Nu tar bolaget in 10 miljoner kronor i en såddrunda, vilket framgår av ett pressmeddelande. Bland investerarna finns bland andra Cristina Stenbeck, den tidigare Ratos-chefen Susanna Campbell och Johan Andersson, vd för Mellby Gård.

“Pocketlaw har ett starkt grundarteam och ett mycket intressant erbjudande till kunderna, speciellt i tider som dessa. Enkel och prisvärd tillgång till legal rådgivning borde vara en självklarhet idag, men juristbranschen ligger efter många andra branscher i sin digitalisering”, säger Susanna Campbell i pressmeddelandet.

Har fått många nya kunder

Pocketlaw grundades 2019 av Olga Beck-Friis och Kira Unger. Bolaget skriver i pressmeddelandet att nästan alla företag har behov av juridiska tjänster, men att den traditionella rådgivningen ofta är dyr.

“Kira och jag startade Pocketlaw med ett mål: att ge småföretag möjlighet att lyckas långsiktigt genom tillgång till högkvalitativ och prisvärd juridisk support. Något som hittills främst varit möjligt för bolag med större ekonomiska muskler.” säger Olga Beck-Friis, vd och medgrundare.

Pengarna från investeringsrundan ska användas till att växa verksamheten och vidareutveckla produkten för att klara av det, enligt Pocketlaw själva, stora trycket av nya kunder under våren. Bland SaaS-tjänstens kunder finns idag bolag som som Voi, Budbee, Karma och Hedvig.

Läs fler artiklar
LÄS MER