Maktskifte i Zound Industries – Tommy Jacobson kliver ned från tronen

Zound industries Breakit24-live
Maktskifte i Zound Industries – Tommy Jacobson kliver ned från tronen

Tommy Jacobson.

Towe Boström

Reporter

Tunga nyheter från Zound industries.

Tommy Jacobson är en tung investerarprofil med bolag som Truecaller och Zound Industries i portföljen. Han har byggt upp riskkapitalbolagen Varenne och Zenith och är idag en välkänd techinvesterare.

Under torsdagseftermiddagen hängde Breakits Stefan Lundell med Tommy Jacobson på Stockholm Stadion, som del i vårt pågående event Breakit24Live. 

Då avslöjade Tommy Jacobson att han lämnar rollen som styrelseordförande i Zound Industries.

 ”Jag vill fokusera som ägare nu och inte sitta och leda styrelsemöten. Jag vill ha mer kraft och energi som ägare”, säger Tommy Jacobson. 

Istället ersätts han av en representant från en annan storägare, det franska bolaget Time for Growth. 

Det har stormat i hörlurssuccén som sparkade sin vd Pernilla Ekman i början av året. Bakgrunden är ett par år av mager tillväxt och misslyckade produktlanseringar, sa Tommy Jacobson då. 

Ny vd på väg in

Nu menar han att Pernilla Ekman inte ska behöva ta all skit ensam. 

”Både hon och jag har nog lite fastnat lite. Nu vill jag ta mitt ansvar”, säger Tommy Jacobson som menar att Zound Industries var väldigt haussade när det gick bra, men att fokuset sedan riktades mot en person, vd:n, när det gick sämre.

Dessutom berättar han att att Zound Industries är på väg att plocka in en ny vd som alltså efterträder Pernilla Ekman. Om allt går i lås ska personen presenteras under nästa vecka 

Tommy Jacobson vill först inte avslöja om det är en man eller kvinna, men försäger sig sedan och börjar en mening om den nya vd:n med ”han”. Så vi gissar att den nya vd:n är en man.

Förra året omsatte Zound över 2 miljarder men vinsten halverades från 91 miljoner 2018 till 44,3 miljoner.

Läs fler artiklar
LÄS MER