Svenska startupen Anyfin tar in 300 miljoner kronor

Anyfinfintech

Anyfin-grundarna

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Svenska startupen Anyfin, som hjälper kunder att sänka räntan på befintliga krediter med hjälp av AI-teknik, fyller kassan med 300 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av EQT Ventures.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I finansieringsrundan hade EQT även sällskap från Anyfins befintliga delägare i Accel, Northzone, Global Founders Capital och Fintech Collective.

Anyfin uppger sig nu rusta upp för en ökad efterfrågan från personer som vill minska egna skuldsättningen och förbättra privatekonomin.

Bolagets teknik uppges hittills ha hjälpt kunder spara över 100 miljoner kronor i sänkta räntor och avgifter.

"Vi har under en lång tid sett hur osäkrade konsumentkrediter växt lavinartat, samtidigt som många betalar en orimligt hög ränta. Med vår nuvarande produkt har vi lyckats lösa en del av problemet vilket den här investeringen är ett tydligt bevis på. Men det är bara början för Anyfin och vi kommer framöver släppa fler produkter för att hjälpa människor att få bättre ordning på sin ekonomi genom att exempelvis minska skuldsättningen eller undvika den helt och hållet. Detta blir inte minst viktigt givet Corona-pandemins framfart", säger medgrundare och vd Mikael Hussain.

Anyfin lanserades i slutet av 2017 och finns idag i Sverige och Finland. Bolaget har 50 medarbetare.

Läs mer