Kinnevik sätter upp klimatmål: Vill inte vara en del av problemet

Kinnevik Hållbarhet
Kinnevik sätter upp klimatmål: Vill inte vara en del av problemet

Cristina Stenbeck och Kinneviks vd Georgi Ganev Foto:TT

Finwire / Breakit

Investmentbolaget Kinnevik har fastställt klimatmål som är i linje med Parisavtalet.

I korthet innebär beslutet att företaget skall generera netto noll utsläpp av växthusgaser från Kinneviks egen verksamhet och affärsresor från 2020 och framåt. Vidare skall det ske en 50 procents minskning av växthusgasintensitet i Kinneviks portfölj år 2030, jämfört med 2020.

“Som aktiv ägare är det Kinneviks ansvar att sätta hållbar affärsutveckling högst upp på agendan hos våra portföljbolag och säkerställa att de tar tillvara på möjligheterna som kommer av detta. Vi är övertygade om att för att vara ett långsiktigt framgångsrikt bolag måste man vara en del av lösningen, inte problemet, och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med våra bolag för att fortsätta driva vår hållbarhetsagenda”, säger Kinneviks styrelseordförande Dame Amelia Fawcett i en kommentar.

Kinnevik – som är delägare i bolag som Zalando, Tele2, Qliro och Karma – har även ett mål om att 10 procent av den årliga investeringsbudgeten ska reserveras för investeringar i bolag som grundats eller leds av kvinnor.

“Våra klimat- och mångfaldsmål utgör en stor möjlighet för Kinnevik och våra bolag att säkerställa att vi fortsätter vara konsumenternas första val. Vi är övertygade om att bolag som bedriver verksamhet på ett ansvarsfullt och hållbart sätt kommer kunna erbjuda bättre produkter och rekrytera de bästa medarbetarna och därmed också prestera bättre än sina konkurrenter i det långa loppet”, sade Kinneviks vd Georgi Ganev.

Kinnevik grundades 1936 av familjerna Stenbeck, Klingspor och von Horn.

LÄS OCKSÅ: Stenbecks avhopp från Kinnevik – här är förklaringen

Läs fler artiklar
LÄS MER