Sök

Måns Zelmerlöw och Almi invest backar karaokeappen Sing Along

Sing Along Official

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Måns Zelmerlöw investerar I Karaokeappen Sing Along.

Karaoke-appar finns det gott om – men de kan bli bättre. Det anser gänget bakom appen Sing Along Official som låter användaren sjunga till originalmusik och spela in videos. 

Musiken från såväl mindre aktörer som världsstjärnor har gjorts tillgänglig genom att appen startat samarbeten med skivbolag och förlag världen över. 

”Det som Spotify gjorde för musikbranschen, genom att erbjuda ett lagligt alternativ till illegala nedladdningssajter, det gör vi nu inom området för co-creation och karaoke", har grundaren Raj Singh tidigare sagt till Breakit. 

Appen lanserade en gratisversion i mars  har ännu inga intäkter men planerar att börja ta betalt i slutet av sommaren. 

Får in 12 miljoner

Bolaget bakom appen heter Lookatech och de tar nu in 12 miljoner kronor. Rundan leds av statliga Almi invest men även Måns Zelmerlöw finns bland investerarna, skriver DI Digital.

”Jag har länge saknat en bra app för att sjunga karaoke med bra produktioner. Så fick jag ett erbjudande om att investera i just en sådan, dessutom med originalbakgrunder, och självklart hoppade jag på”, säger Måns Zelmerlöw i en kommentar.

Andra investerare är: Ola Håkansson från Ten Music Group, företaget United Stage Artist, Phils Burger-grundaren Peder Skaj, Bokfabrikens ägare Lars Brahme och den före detta skivbolagsdirektören Per Sonerud.

Läs mer