Sök

Kry öppnar fysiska vårdcentraler i Stockholm

KryHälsa

Livia Holm. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Kry vill öppna tio mottagningar i Stockholm i år.

I veckan gick nätläkaren Doktor24 ut med beskedet om att de kommer att satsa på fysiska vårdcentraler i samarbete med ägaren Apoteket. Kry är en annan aktör som sedan tidigare erbjuder fysisk vård, bland annat genom sina vårdcentraler i Lund och Malmö. 

”Väldigt mycket av det som görs i fysisk vård kommer att göras digitalt de närmsta 5-10 åren", har Livia Holm, policy- och utvecklingschef hos Kry, tidigare sagt rörande planerna

Nu har Kry siktet inställt på Stockholm där de vill öppna tre vårdcentraler. Beslutet att godkänna den första ansökan, som rör etablering på Östermalm, fattas idag och gör Kry till första digitala vårdgivaren att driva en fysisk vårdcentral i huvudstaden. 

"Innan året är slut hoppas vi ha öppna tio olika mottagningar i Stockholm. De kommer att vara lite olika stora och ha lite olika inriktningar. På så sätt blir vi en ännu mer integrerad del av vården i Stockholm, och vi kommer att kunna erbjuda det mesta", säger Erik Hjelmstedt, Sverigechef på Kry till Dagens nyheter. 

Stor tillgång för personal och patienter

Anna Starbrink, hälso- och sjukvårdsregionråd, säger att den digitala och den fysiska vården måste komplettera varandra.

"De nätläkare som endast funnits på nätet har fungerat som en murbräcka för digital vård, men nu ser vi en kraftig ökning av de digitala besöken hos vanliga vårdcentraler – det digitala är en väldigt stor tillgång för personal och patienter nu under corona-krisen”, säger Anna Starbrink. 

De digitala vårdbesöken har fått sig ett rejält uppsving under coronakrisen.DN rapporterar att besöken hos de etablerade nätläkarna fördubblades från februari till mars och uppgick 85.000 samtal.

Läs mer