Amazons senaste drag i Sverige – erbjuder hemleveranser på alla beställningar

Amazon ehandel
Amazons senaste drag i Sverige – erbjuder hemleveranser på alla beställningar

Tobias Blixt

Reporter

Amazon börjar med leveranser direkt till dörren – men satsningen uppges inte vara relaterad till den beryktade Sverige-lanseringen.

Ryktena om att e-handelsgiganten Amazon snart ger sig in i Sverige har växt sig allt mer substantiella de senaste månaderna. Det handlar om allt från rekryteringar och en nystartad filial till företag som har kontaktats av den amerikanska jätten. 

LÄS MER: Det heta Amazon-dokumenter som alla snackar om.

Exakt när det ska ske är fortfarande inte helt säkert. Men under gårdagen hävdade den erfarne journalisten Lasse Winkler i Förlagspodden att en lansering kommer att ske redan till sommaren, med hänvisning till källor.

Mitt i denna flodvåg av rykten och nya ledtrådar finns såklart redan möjligheten för svenskar att faktiskt handla från Amazon. Webbadressen Amazon.se har länge slussat shoppingsugna besökare vidare till den tyska sajten.

Men även där har det skett uppdateringar som påverkar den svenska marknaden. Sedan någon vecka tillbaka har Amazon börjat erbjuda leveranser hem till dörren i Sverige på varor som säljs eller hanteras av Amazon.

Kopplat till corona

Om vi ska tro informationen på tyska Amazons hemsida så rör det sig däremot inte om någon ny satsning som ska ta bolaget in på den svenska marknaden, utan de nya leveranserna verkar vara direkt kopplade till coronapandemin.

“Amazon kommer att leverera varor sålda eller hanterade av Amazon till din hemadress i Sverige fram till juni 2020”, går det att läsa på sajten. Paket som skickar med Postnord ska också gå att hämta från utlämningsställen. 

Hela Sverige verkar däremot inte gå att nå med hemleveranser. I en friskrivning framgår att varorna i vissa fall kommer att levereras till utlämningsställen om transportbolaget inte kan erbjuda hemleverans till den aktuella adressen.

Funderar du på att börja sälja via Amazon? Då måste du läsa den här artikeln.

Läs fler artiklar
LÄS MER