Svenska molnbolaget Sinch i jätteaffär – köper bolag för 2,4 miljarder

Sinch SaaS
Svenska molnbolaget Sinch i jätteaffär – köper bolag för 2,4 miljarder

Oscar Werner, vd Sinch. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Fortsätter sin shoppingturné.

Sinch, som erbjuder kommunikationstjänster i molnet, grundades 2008 under namnet CLX Communications. 2015 börsnoterades bolaget. Sinch AB förvärvades 2016, och i början av 2019 antog CLX namnet Sinch som sitt nya varumärke för hela bolaget. 

Det senaste året har bolaget varit på ordentlig köprunda. I september köpte bolaget upp franska SaaS-bolaget Myelefant för drygt 200 miljoner kronor. Och i oktober köptes brasilianska sms-bolaget TWW do Brasil för 439 miljoner kronor. 

Tidigare i år köpte man det brasilianska bolaget Wavy, för nära 1,2 miljarder kronor – och nu är det dags igen.

Sinch köper SAP Digital Interconnect för 225 miljoner euro, motsvarande 2,4 miljarder svenska kronor. 

”Sinch och SAP ser båda hur molntjänster skapar effektivare affärsprocesser och en mycket bättre kundupplevelse. När SDI nu blir en del av Sinch får vi ytterligare resurser att verkligen förändra hur företag kommunicerar med sina kunder, i hela världen”, säger Sinchs vd Oscar Werner i ett pressmeddelande, enligt Dagens Industri.

SAP Digitial interconnect är en del av det tyska mjukvaruföretaget SAP och omsatte förra året 340 miljoner euro och gjorde ett resultat före skatter och nedskrivningar på 15,4 miljoner euro. Bolaget har verksamhet i 30 länder och har runt 330 anställda.

Sinch omsatte 4,11 miljarder kronor under 2018 med ett rörelseresultat på 179 miljoner.

Läs fler artiklar
LÄS MER