Sök

Collectors vinst minskar – kreditförlusterna ökar

Collectorfintech

Collectors grundare Lena Apler och storägaren Erik Selin. Foto: press.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Nischbanken Collector minskade intäkterna och vinsten i det första kvartalet.

De totala intäkterna under kvartalet uppgick till 492 miljoner kronor (508). Räntenettot uppgick till 514 miljoner kronor (508). Provisionsnettot blev -70 miljoner kronor (-64).

Rörelseresultatet före kreditförluster landade på 252 miljoner kronor (289). Kreditförlusterna uppgick till 208 miljoner kronor (87).

Rörelseresultatet blev 44 miljoner kronor (202). 

"Collector levererar ett stabilt underliggande första kvartal. Vi har genomfört vår nyemission och därmed stärkt kapitalbasen. I början av året såg vi en fortsatt god efterfrågan inom samtliga produktområden och vi fortsatte vårt arbete med fokus på att förbättra den riskjusterade avkastningen", skriver vd:n Martin Nossman i rapporten.

Collector har än så länge inte märkt av några väsentligt negativa konsekvenser av covid-19-krisen, uppger bolaget.

"Under slutet av kvartalet präglades marknaden än mer av effekterna av Covid-19. Collector har däremot ännu inte upplevt några väsentliga negativa konsekvenser men vi följer utvecklingen noggrant."

Nettoresultatet blev 31 miljoner kronor (158). Resultatet per aktie blev 0,20 kronor (1,54).

Collector har tidigare meddelat att bolaget, som ett led i att renodla verksamheten, ska sälja samtliga 23 innehaven i det som kallas för Collector Ventures (det kan du läsa mer om här

Läs mer