Kenza Zouitens Subosics Ivyrevel går i rekonstruktion

Ivyrevele-handel

Kenza Zouiten Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

"Enda vägen framåt för oss."

Kenza Zouiten Subosics klädsatsning Ivyrevel har haft det tungt den senaste tiden.  I julas kunde vi här på Breakit avslöja att bolagets satsning på att göra en datadriven klänning tillsammans med techjätten Google lagts på is. Strax efter det, i mitten på februari, kunde vi berätta att modejättarna H&M och Zalando hade sålt hela sitt innehav i bolaget.

Men det var en helt annan tid innan corona-pandemin slog till och lamslog världen.

Nu avslöjar Aftonbladet att Ivyrevel har ansökt och beviljats rekonstruktion av Stockholms tingsrätt (för mer om hur rekonstruktion fungerar – läs här). Redan förra fredagen stoppades löneutbetalningarna till de anställda.

Drabbats hårt av pandemin

”Som resten av modebranschen har vi drabbats hårt av den rådande coronapandemin", skriver Kenza Zouiten Subosic i ett sms till Aftonbladet.

"På grund av detta är den enda vägen framåt för oss att rekonstruera Ivyrevel."

Hon skriver också att de fortfarande tror på bolaget i framtiden.

Grundarna har tidigare inte velat prata om hur det egentligen går för Ivyrevel, men de senaste siffrorna har väckt frågor om huruvida vinden vänt för det hajpade modebolaget. Under 2018 föll omsättningen från 45 till 43 miljoner kronor kronor samtidigt som förlusterna ökade till minus 7,5 miljoner kronor. 

Läs mer