Sök

Klarna köper brittiska e-handelsplattformen Nuji

Klarnaehandel

Sebastian Siemiatkowski, Klarna. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Lägger ned nuvarande sajten.

Den svenska betaljätten Klarna har köpt upp den brittiska e-handelsplattformen Nuji, vilket framgår av bolagets hemsida. Något som Di Digital var först med att rapportera om.

“Teamet och teknologin som vi har byggt hos Nuji har blivit uppköpt av Klarna. Vi är upprymda över att få fortsätta utforska hur “smooth” den framtida shopping-upplevelsen kan bli”, står det i ett meddelande på Nujis sajt.

Nujis säljer inte själva saker på sin plattform utan samlar produkter från andra återförsäljare och rekommenderar dessa för användaren. När köpet ska slutföras skickas kunden vidare till återförsäljaren.

Sajten kommer att läggas ner

Hur stor affären är framgår inte. Däremot framgår att Nujis sajt kommer att läggas ned om ungefär två månader och att nuvarande partners uppmanas kontakta Klarna för fortsatta samarbeten. Klarnas kommunikationschef Aoife Holihan vill inte  frågor från Di Digital men har bekräftat köpet.

”Klarna fortsätter att taktiskt investera när vi ser möjlighet till starka komplement för vår framtida strategi, särskilt nu när handeln globalt och kunders förväntningar utvecklas så snabbt”, skriver hon till sajten.

Nuji grundades 2011 av Anton Meryl Nithianandan, Dean Fankhauser and Vincent Thome, 

Läs mer