Bublar Group planerar att köpa Goodbye Kansas

Bublar Group Goodbye Kansas spelbranschen
Bublar Group planerar att köpa Goodbye Kansas

Tobias Blixt

Reporter

Har lämnat bud på 56 miljoner plus tillägg.

Det börsnoterade spelbolaget Bublar Group planerar att köpa upp, den på senare år, ansträngda studion Goodbye Kansas. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelandet. 

Affären sker genom en apportemission där aktieägare och fordringsägare i Goodbye Kansas genom en apportemission erbjuds 16,4 miljoner aktier i Bublar. Motsvarande ett värde på omkring 56 miljoner kronor. Dessutom finns en tilläggsköpeskilling på maximalt 33,9 miljoner aktier under flera steg som baseras på Goodbye Kansas prestationer under 2020.

Bublar Group avser också att genomföra en riktad nyemission på cirka 45 miljoner kronor som ska ge rörelsekapital till Goodbye Kansas.

“Förvärvet ligger väl i linje med Bublars strategi; att såväl organiskt som genom förvärv, bygga kompetens och teknik i absolut framkant inom XR-området. Koncernen får en unik position för att fortsätta utveckla tjänster och skalbara produkter inom underhållning, e-handeln och industrin”, går det att läsa i pressmeddelandet.

Tung period för spelstudion

Goobye Kansas har en tung period bakom sig där de bland annat lämnade planerna på en börsnotering bakom sig. Samtidigt som de sålde av sin investeringsdel till Embracer Group (då THQ Nordic).

Av pressmeddelandet framgår att Goodbye Kansas under januari och februari 2020 uppskattas omsätta omkring 50 miljoner kronor, jämfört med 18 miljoner kronor under motsvarande period förra året. EBITDA kommer att ligga på cirka 5 miljoner jämfört med minus 19 miljoner förra året.

“Goodbye Kansas har ett starkt varumärke internationellt och arbetar med de största företagen inom spel-, film- och streamingindustrin. Den ökande efterfrågan på XR-teknologi inom både entertainment och industriella tillämpningar gör att vi gemensamt kan möta efterfrågan på både förstklassigt visuellt innehåll och teknologisk spets på ett ännu bättre sätt”, säger Staffan Eklöw, styrelseordförande i Bublar Group

Totalt arbetar över 200 anställda på Goodbye Kansas och bolaget har kunder som HBO, Netflix, Ubisoft, Saab och Disney,

Läs fler artiklar
LÄS MER