Vd på hajpad startup dömd för våldtäkt mot 14-åring – får 3 års fängelse

startup brott
Vd på hajpad startup dömd för våldtäkt mot 14-åring – får 3 års fängelse

Mannen döms till 3 års fängelse. Foto: TT/Istockphoto.

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Han drog in tiotals miljoner i riskkapital – nu sitter han fängslad för bland annat våldtäkt mot barn, rapporterar Aftonbladet.

Mannen i 40-årsåldern var vd på en hajpad startup som dragit in tiotals miljoner i riskkapital. Men i februari slutade han plötsligt. 

Förklaringen till det plötsliga avhoppet dök upp i tingsrätten – mannen hade häktades misstänkt för flera sexualbrott mot barn, skriver Aftonbladet. 

Mannen nekar till brott, men i början av april dömdes han till 3 års fängelse för grov våldtäkt mot barn och flera fall av köp av sexuell handling av barn.

Fick tag i mannens alias

Polisen kunde avslöja mannen efter att de fått tips om att 14-åringen hade en annons på en så kallad sugardejting-sida. Polisen kontaktade flickan som berättade om händelsen och gav dem mannens alias som han hade använt för att kontakta unga flickor på olika sexsajter. 

Han döms dessutom för att vid tre tillfällen ha köpt sex av en 16-årig flicka. Han menar att hon trodde att hon var 18 år, den ålder som hon uppgett i annonsen. Det tror inte rätten på utan hänvisar till chattmeddelanden mellan flickan och vd:n där det är tydligt att hon går i skolan och att hon behöver föräldrars tillstånd för att träffa mannen.

Läs fler artiklar
LÄS MER