Egmont startar Readly-utmanare - men bara för egna magasin

Egmont Appar magasin
Egmont startar Readly-utmanare - men bara för egna magasin

Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Nu kommer det in ytterligare en aktör på marknaden för magasinsappar, nämligen danska förlagsjätten Egmont som nu lanserar en magasinstjänst.

Egmont ger sig in i en tuff nisch där det hittills går trögt för flera av bolagen. Svenska Readly och Ztory har gjort tappra försök – men hittills inte lyckats. Även den indiska tidningsjätten Magzter, som är störst i världen inom området, är inne och slåss om de svenska magasinsläsarna.

Att det är hård konkurrens i det som kan beskrivas som Spotify för tidningsmagasin, är inget som skrämmer Egmont.

”Intresset för att läsa tidningar digitalt är större än någonsin. Samtidigt saknas det en samlad lästjänst på marknaden som tillgodoser hela familjens behov. Vi har det största utbudet av svenskspråkiga titlar som täcker in alla åldrar och olika intresseområden, vilket gör Flipp särskilt attraktiv för svenska familjer. Vi har tidigare lanserat Flipp i både Danmark och Norge, och ser en stor potential även för den svenska marknaden” säger David Seifors, marknadsdirektör på Egmont Publishing.

Flipp innehåller enbart magasin som ges ut av Egmont Publishing. I dagsläget finns det i appen totalt 34 titlar av olika svenska veckotidningar, magasin och barntidningar, bl.a. Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse.

Med den nya digitala tjänsten kommer det gå att spara enskilda artiklar och magasin offline om man inte har tillgång till internet. Totalt kan fem olika enheter användas samtidigt, med upp till fyra personliga profiler. Genom det inbyggda arkivet går det även att komma åt utgåvor upp till 12 nummer bakåt i tiden.

Flipp finns att ladda ner från App Store och Google Play.

Läs fler artiklar
LÄS MER