Sök

Martin Vildhede: Det här behöver du veta om du tvingas säga upp folk

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Tvingas du säga upp personal? Då är det viktigt att ha koll på vad som gäller.
"Det är lätt att trampa snett", säger Martin Vildhede, advokat och expert på arbetsrätt.

Corona-krisen pressar många företag och tvingar ledare att ta beslut de helst hade undvikit. Bristen på arbetsuppgifter kan, trots stödåtgärder, leda till att det enda alternativet till slut är att besluta om uppsägningar. 

Men vad ska man egentligen tänka på och vilka regler och lagar gäller vid uppsägningar? De frågorna kommer juristen Martin Vildhede att svara på i den här digitala livekursen som går av stapeln måndagen den 4 maj. Just nu kan du dessutom boka till halva priset!

Martin Vildhede har över tio års erfarenhet av arbetsrättsliga frågor. 

"Arbetsrätten är ett snårigt område och det är lätt att trampa snett. Det är viktigt att ha koll på reglerna. Dels för att undvika dyra misstag och dels för att ha kunskap om hur man kan spara kostnader genom att hantera uppsägningsprocessen effektivare", säger Martin Vildhede.

Som deltagare på kursen får du bland annat lära dig en steg-för-steg guide som kan tillämpas vid uppsägningar och omorganisationer som uppstått till följd av arbetsbrist. Du får även verktyg som hjälper dig att sänka dina personalkostnader och skapar långsiktighet för företaget. 

Martin Vildhede säger att ett av de vanligaste misstagen ledare och chefer gör är att inte förbereda sig tillräckligt. 

"Många bolag genomför omorganisationer utan att först lägga upp en plan och strategi. Genom enkla praktiska knep går det att spara betydande uppsägningskostnader samt komma runt eventuell turordningsproblematik."

Kursen vänder sig primärt till dig som arbetar med HR eller har personalansvar.

Läs mer om kursen och boka din plats (först till kvarn) här. Just nu kör vi halva priset på deltagaravgiften!

 

 

Läs mer