Stillfront köper amerikanska mobilspelsutvecklaren Candywriter

Stillfront spel
Stillfront köper amerikanska mobilspelsutvecklaren Candywriter

Jörgen Larsson, vd på Stillfront. Foto: Press

Finwire / Breakit

Fortsätter shoppa spelstudios.

Stillfront, som är noterat på First North, har de senaste åren gjort en rad större förvärv. 2017 köpte bolaget till exempel upp konkurrenten Goodgame för 2,7 miljarder kronor och tidigare i år köpte de amerikanska Storm8 för 3,8 miljarder kronor.

Och nu är det dags igen. Stillfront meddelar att de köper den amerikanska mobilspelsutvecklaren Candywriter för  cirka 74,4 miljoner dollar, motsvarande 749 miljoner kronor, på kontant- och skuldfri basis.

Stillfront betalar genom en blandning av kontanter och egna aktier. Kontantstorleken är cirka 36,9 miljoner dollar medan övriga 37,5 miljoner dollar betalas genom 708 463 nyemitterade aktier i Stillfront.

Köpet kan växa med 1,2 miljarder kronor om Candywriter når de finansiella mål som har satts upp. 
Den betalningenen sker till hälften i kontanter och hälften aktier i Stillfront. 

Den totala köpeskilling som Stillfront betalar under affären kan inte överstiga 195 miljoner dollar.

Candywriter är fokuserade på casual- och mash-up-spel. Bolaget hade förra året intäkter på cirka 26 miljoner dollar med en ebit-marginal på cirka 59 procent. Flaggskeppstiteln är Bitlife och företaget fanns med som en av de första apparna att lanseras på Appstore 2008.

Tillträde av förvärvet förväntas ske i slutet av april och Candywriter konsolideras i Stillfronts finansiella rapportering från 1 maj 2020.

Läs fler artiklar
LÄS MER