Sök

Våga släpp kontrollen – hon gör vd-skiftet till ett lyft för både grundaren och nya bossen

Breakit Crash Course

Agneta Olsson, medgrundare Chair Management

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Begränsat antal platser – anmäl dig redan idag!

I kristider kommer många tankar upp till ytan. Som grundare kan det vara funderingar på att lämna över ledarskapet till någon annan.

Inte mindre än 98,5 procent av Sveriges företag leds av grundarna själva och i en tredjedel av bolagen är ägaren över 50 år. 

Går du och funderar på att ta in en extern vd? Eller är du själv extern vd i ett ägarlett bolag? Då är denna digitala livekurs med Agneta Olsson, expert på ägarledda bolag, helt rätt för dig. Den 27 april 13.00 till 15.00 får du inspiration och handfasta råd, varvat med gruppdiskussioner och möjlighet att live ställa frågor till Agneta Olsson – anmäl dig här antalet platser är begränsat till 25 stycken. Först till kvarn!

"Jag lovar att ge viktiga verktyg, aha-insikter och metodik hur du både som vd och grundare ska göra resan", säger Agneta Olsson som själv varit extern vd och skrivit bästsäljaren “Extern vd – så lyckas du!”.

Vad är det viktigaste att tänka på innan skiftet?

"Börja i tid! Vad ska ägaren göra istället när den inte ska vara vd? Vad är den nya rollen och vad ska stå på visitkortet. (Spela golf räcker sällan för en entreprenör;)). Det är ofta förknippat med en identiteskris som kan få märkliga saker att ske hos en ägare. Logiskt vet man en sak men hjärta och känslor kan säga något annat".

Och vad är viktigast att tänka på EFTER att skiftet gjorts?

"Att säkerställa att ägaren inte kortsluter systemet genom att gå in på den nya vd:ns område. Se också till att ni har tid för att säkerställa en kunskapsöverföring från ägare till vd och har tid att fortsatt bygga förtroende", säger Agneta Olsson.

Läs mer om kursen och anmäl dig här!

Läs mer