Rusning till Mathem under coronakrisen: "Efterfrågan har ökat enormt"

Mathem mat Coronaviruset
Rusning till Mathem under coronakrisen: "Efterfrågan har ökat enormt"

Foto: TT

Finwire / Breakit

Mathem bygger nytt lager – på bara fyra veckor.

Den digitala matbutiken Mathem, där Kinnevik och Clas Ohlson är storägare, behöver snabbt utöka sin kapacitet i Stockholm för att kunna möta efterfrågan. 

Det innebär att ett nytt lager ska öppnas i Järfälla och det ska kunna tas i bruk redan om fyra veckor.

"Denna investering görs för att svara upp mot kundernas förväntan både på kort och lång sikt. Efterfrågan har ökat enormt bara under mars och april, och vi har redan vidtagit ett antal snabba åtgärder för att kunna möta den så gott vi kan", säger vd Johan Lagercrantz i ett pressmeddelande.

"Vi har absolut haft våra utmaningar med detta, och ett nytt lager blir nu ännu en viktig åtgärd, som vi dessutom beräknar att kunna få på plats redan om fyra veckor."

Det nya lagret är på 4 600 kvadratmeter och investeringen som görs är på cirka 15 miljoner kronor. Fastighetsbolaget Corem gör just nu anpassningar av lokalen för att passa Mathems verksamhet.

Växer snabbt

Till Di digital uppger Mathem även att bolaget nu ska rekrytera 500 personer för att möta den ökade efterfrågan.

"Det är kul att kunna hjälpa till i dessa svåra tider, samtidigt som det finns en tillgång på väldigt många duktiga människor”, säger Johan Lagercrantz till sajten.

Mathem grundades 2008 av Karolin och Tomas Kull. Förra året investerade Kinnevik 900 miljoner kronor i bolaget och blev dess största ägare. Bolaget värderades då till 2,4 miljarder kronor.

Nyligen tog bolaget in 500 miljoner kronor till samma värdering. Ny investerare då var pensionsjätten AMF.

Här kan du läsa mer om vilka som är delägare i den svenska matjätten (bland annat Danmarks rikaste man).

Läs fler artiklar
LÄS MER