Sök

Budbee fyller kassan och når miljardvärdering

BudbeeLeveranstjänstlast mile

Georgi Ganev, vd på Kinnevik.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Tar in nytt kapital från storägaren Kinnevik.

Budtjänst-startupen Budbee har fyllt på kassan med 106 miljoner kronor i coronakrisen. Det är storägaren Kinnevik som har gått in med nya pengar i bolaget, skriver Di Digital.

Vi har tidigare berättat om att Budbee har mött större efterfrågan i samband med coronavirusets spridning. Antalet hemleveranser låg i inledningen av mars på mycket högre nivåer än vad budbolaget hade planerat för.

I samband med att Kinnevik nu investerar 106 miljoner kronor i Budbee ökar de sin ägarandel i bolaget från 24 till 30 procent. Budbee ska också värderas till knappt 1,2 miljarder kronor i affären, en ökning med drygt 30 procent från nyemission förra sommaren, enligt Di Digital.

”Ja, det stämmer att Kinnevik har investerat. Men jag kan tyvärr inte kommentera något mer just nu, vi hoppas kunna återkomma inom kort”, säger Simon Strindberg, kommersiell chef på Budbee till sajten.

Budbee är verksamma i Sverige, Finland, Danmark och Nederländerna. Under 2018 omsatte bolaget 55,6 miljoner kronor med ett minusresultat på 39,9 miljoner.

Enligt Di Digitals uppgifter borde omsättningen i Budbee numera ligga på mellan 145-275 miljoner kronor.

Läs mer