Sök

Jenny Hansell ny vd på löshårs-succén Rapunzel of Sweden

Rapunzelehandel

Jenny Hansell. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

H&M-rutinerade Jenny Hansell kliver in i löshårs-succén.

Rapunzel of Sweden, som säljer löshår på nätet, grundades 2007 av Ida Backlund och blev snabbt en succé. På bara några år växte bolaget omsättningen till över 120 miljoner kronor.

Nu har Rapunzel of Sweden beslutat att plocka in Jennny Hansell som ny vd i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Jenny Hansell kommer närmast från H&M-koncernen där hon hade rollen som affärsutvecklingschef. Hon har bland annat arbetat med att lansera och etablera varumärket Afound.

“Rapunzel of Sweden är ett fantastiskt svenskt varumärke med internationell närvaro och kvalitativa hårprodukter. Jag är otroligt glad att bli en del av Rapunzel-teamet och jag är djupt imponerad över vad bolaget uppnått sedan start, både vad gäller digital närvaro, de egna salongerna och produktutveckling. Nu ser jag verkligen fram emot att starta igång arbetet med att leda nästa kapitel för Rapunzel of Sweden”, säger Jenny Hansell i pressmeddelandet.

Rapunzel of Sweden omsatte 145,6 miljoner kronor under 2018 med ett rörelseresultat på 3,4 miljoner.

Jenny Hansell kommer att kliva på som ny vd med start 20 april. Hon ersätter Tobias Mattsson som har varit vd i bolaget sedan 1 oktober 2018.

Sedan 2015 är riskkapitalbolaget Valedo Partners majoritetsägare i bolaget.

Läs mer