Sämre än väntat för Qliro – säger upp 35 personer från CDON

Qliro
Sämre än väntat för Qliro – säger upp 35 personer från CDON

Sara Lindmark

Reporter

E-handelskoncernen Qliro fortsätter att blöda pengar – förlorade 35 miljoner kronor i fjärde kvartalet. 35 personer kommer att sägas upp från CDON i Malmö.

På onsdagsmorgonen levererade E-handelskoncernen Qliro sin kvartalsrapport. Förlusten före skatt landade på 35,7 miljoner kronor i fjärde kvartalet. Det ska jämföras med förlusten förra året under samma period som stannade på 10,2 miljoner kronor.

Resultatet är sämre än väntat. Enligt en enkätundersökning utförd av nyhetsbyrån Six spådde tre aktieanalytiker en vinst på 8,1 miljoner kronor.

Omsättningen var däremot i linje med aktiemarknadens prognos och uppgick till 1.685 miljoner kronor. Det är 2 procent högre än det fjärde kvartalet förra året. 

I samband med kvartalsrapporten kommunicerade bolaget även att dotterbolaget CDON tvingas genomföra "effektiviseringsåtgärder". Totalt sett kommer 35 personer tvingas lämna bolagets kontor i Malmö, och personalminskningen berör samtliga avdelningar inom dotterbolaget.

”Det fjärde kvartalet innehöll många positiva nyheter men var också utmanande. CDON är under stor förändring och resultatet i det fjärde kvartalet är bevis på att vi är på rätt väg även om det fortfarande återstår ytterligare viktiga åtgärder, bland annat en större omorganisation som vi arbetar med nu," säger Qliros koncernchef Paul Fischbein i en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER