Modekedjan Masai i konkurs i Sverige

MasaiKonkursMode

Foto: Press & Skärmklipp

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Klarar inte av att betala sina skulder.

Vi har den senaste tiden kunnat rapportera om en rad konkurser inom svensk modehandel, bland annat Flash, Joy och The Shirt Factory. Även e-handlare som Bubbleroom och Zalando har påverkats negativt av den pågående coronakrisen.

Nu står det klart att den danska modekedjan Masai har begärt sina verksamheter i Sverige och Norge i konkurs, något som flera norska medier rapporterade om under gårdagen.

En konkursansökan för den svenska verksamheten Masai Clothing Company Sverige skickades in under gårdagen till Stockholms tingsrätt, som godkände konkursen.

Av konkursansökan framgår att bolaget “saknar förmåga att betala sina klara och förfallna skulder”. Till konkursförvaltare har man utsett Lars-Henrik Andersson från advokatbyrån Cirio.

Har 14 butiker i Sverige

Masais svenska verksamhet hade under räkenskapsåret som slutade i juni 2019 en omsättning på cirka 75 miljoner kronor, med ett resultat på närmare 1,5 miljoner. I den svenska verksamheten omfattas 14 butiker och 2 showrooms.

Den norska konkursförvaltaren Ellen Synnøve berättade under gårdagen för E24.no att de hoppades kunna hitta en köpare av verksamheten.

“Vi arbetar för att klargöra om det finns potentiella köpare av verksamheten, butiker eller lager”, sade hon till sajten.

Masai grundades i Danmark 1992 och koncernens moderbolag är det brittiska bolaget Daisy Topco Limited.

LÄS OCKSÅ: 101 konkurser i handeln under coronakrisen – här är de största

Läs mer