Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Playtomic tar in 20 miljoner – Optimizer och GP Bullhound investerar

Investeraren Henrik Persson Ekdahl fortsätter att satsa på padel- och tennis-appen – som laddar för uppköp.

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

jon@breakit.se

Chefredaktör

Spanska Playtomic, som driver Europas största app för bokning av padel- och tennisbanor, tar in 20 miljoner kronor i riskkapital.

Investerar gör de nuvarande ägarna Optimizer Invest, med techprofilen Henrik Persson Ekdahl i spetsen, samt GP Bullhound.

”Vi ser en enorm potential i Playtomic och är övertygade om att spännande tider väntar bolaget. Även om covid-19 sätter många sociala sportaktiviteter på paus just nu, vet vi hur stort behovet kommer att vara av att spela racketsporter när det väl är över”, säger Henrik Persson Ekdahl och fortsätter:

”Vi ser nu till att stötta bolaget både med kapital och nätverk, så att Playtomic är i sitt livs form när det är dags för match igen. Pengarna kommer även användas till förvärv där ett antal redan ligger för signering.”

Per Roman, partner på GP Bullhound, kommenterar investeringen såhär.

”Vi är stolta över att fortsätta stötta de extraordinära företagare som är Pedro Claviera, Pablo Carro och Felix Ruiz, och hjälpa Playtomic växa vidare och ta över världen av sportsbokningar”, säger han.

Förutom bokning av banor fungerar appen även som ett socialt nätverk, där spelare kan hitta motståndare och spelkamrater.

MISSA INTE: Per Roman brukar kallas för techentreprenörernas egen favoritbankir och har bland annat agerat rådgivare i bolag som Klarna, Spotify och Avito. Imorgon, onsdag, kan du ta del av hans erfarenheter i en digital livekurs – helt gratis. Det här är ett unik tillfälle. Anmäl dig här! 

Läs mer