AVSLÖJAR: Breakit kör livesändning – i 24 timmar

Breakit Almedalen Breakit24-live
AVSLÖJAR: Breakit kör livesändning – i 24 timmar

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Alla bjuds in att delta i dygnetrunt-sändningen.

“Vi känner starkt att nu behövs den här typen av mötesplatser mer än någonsin”, säger Breakits Carin Roeraade.

Kanske slog vi på Breakit något slags rekord i affärsutveckling förra veckan.

Tidigt på torsdagsmorgonen fick vi beskedet att Almedalsveckan ställs in på grund av corona-krisen. Dagen efter samlade vi hela teamet för ett digitalt spånmöte och någon timme senare hade vi bestämt oss – det är dags att ta Almedalen till en ny nivå.

Kan vi inte ta oss till Almedalen så får vi istället ta Almedalen till oss och alla andra i det nya näringslivet.

Under ett dygn, med start 14 maj exakt klockan 7.00, ska vi samla entreprenörer, politiker, opinionsbildare och alla läsare som vill vara med och påverka hur samhället ska byggas och formas post-corona. Evenemanget och mötena kommer ske helt digitalt och vi döper konceptet till Breakit 24Live.
Under sändningen kommer paneldebatter och heta intervjuer, med entreprenörer från hela världen (fördel med dygnet runt sändning – vi kan ringa upp Silicon Valley mitt i natten...) blandas upp med DJ-set och annat spännande innehåll. 

“Vi känner starkt att nu behövs den här typen av mötesplatser mer än någonsin. Att bara stänga ner Almedalen och göra ingenting fanns aldrig som alternativ”, säger Carin Roeraade, som kommer leda satsningen.

Redan från start är Almi företagspartner, Bring, mySafety Försäkringar, Teknikföretagen och Almi Invest med som partners och ytterligare företag är på väg in i projektet. 

“Intresset och uppslutningen har verkligen varit fantastisk. Vi började kontakta våra Almedalen-partners under gårdagen och alla var väldigt positiva till det nya konceptet”, säger Carin Roeraade.

För de lokala arrangörerna är naturligtvis beskedet att Almedalen ställs in ett tungt bakslag. Men Carin Roeraade tror samtidigt att de nya förutsättningarna kan bli en positiv injektion för det politiska samtalet i Sverige.

“Nu får vi en chans att demokratisera Almedalen-konceptet där alla som vill får en chans att delta. Jag hoppas också att vi kan vara med och bidra till ett ännu mer konstruktivt samtal mellan politiker och näringsliv. I vanliga fall är det kanske ett hundratal personer på ett Almedal-seminarium, nu kommer det bli många tusen som får chansen att vara med!”.

Carin Roeraade poängterar att det inte bara är de som finns med i panelsamtal, debatter och intervjuer som kommer att få komma till tals under Breakit24Live:

“Nej, verkligen inte. Ambitionen är att alla som tar del av sändningarna ska kunna vara aktiva i samtalen genom chattar och olika grupper”.

I samband med Breakit24Live kör vi också ett hackaton med fokus på social hållbarhet.

“Det ska bli superspännande att se vad utvecklare och entreprenörer ska få fram för lösningar under det här dygnet. Att byta ut vårens omgång av Impact Challenge, som helt enkelt krävde alldeles för mycket tid av deltagarna i rådande läge, mot detta känns helt rätt", säger Carin Roeraade.

Här hittar du alla medverkande och program!

Har du tips på vad vi borde göra under detta dygn eller vill du vara med och bidra – hör av dig till 24live@breakit.se!

Läs fler artiklar
LÄS MER