Sök

Blossom Capital startar nätverk för europeiska affärsänglar – ska investera 50 miljoner

Blossom CapitalAffärsängelInvestering

Imran Ghory, Ophelia Brown och Louise Samet, partners på Blossom. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Riskkapitalbolaget Blossom Capital lanserar ett nytt ängelnätverk för grundare och toppchefer som vill investera i startups.


Totalt ska deltagarna i programmet, som kallas för Cultivate, investera i upp till 20 bolag som befinner sig i tidiga stadier de kommande tolv månaderna, enligt ett pressmeddelandet.

Summorna kommer att ligga kring 250.000 dollar per bolag, med en total summa på 5 miljoner dollar – motsvarande drygt 50 miljoner kronor. Målet är att bygga upp ett ekosystem av affärsänglar i Europa och man drar paralleller till Silicon Valley där lyckade startup-grundare går vidare till att stötta nya bolag.

“Europas ekosystem inom tech fortsätter att frodas och hit hör några av de bästa, mest ambitiösa och modigaste grundarna i världen. Vi har startat Cultivate med målet att ge dessa grundare i Europa så mycket tillgång till kapital och erfarenhet som de behöver för att skala upp”, säger Ophelia Brown, grundare av Blossom Capital i pressmeddelandet.

Söker affärsänglar

Programmet ska ta in upp till 30 änglar och bland de nuvarande medlemmarna återfinns exempelvis Peder Stahle, produktchef på Kry, Spotify-investeraren Shakil Khan och Checkout.coms vd och grundare Guillaume Pousaz.

“Som vd:ar är vi entusiastiska över att hitta och utveckla nästa generation av företagsledare, att ge vidare. Men vi har inte tid att leta efter och upptäcka alla dessa oslipade diamanter. Därför är det här en fantastisk möjlighet, inte bara att arbeta med Blossom utan också att få tillgång till deras kunskap om europas techbolag”, säger Guillaume Pousaz i pressmeddelandet.

Blossom Capital grundades 2017 av Ophelia Brown och Imran Ghory. Idag är även svenska Louise Samet partner på Blossom Capital tillsammans med de två grundarna.

Läs mer