Hackerattack mot Avtal24 – har kommit över kunduppgifter

Avtal24CyberattackerHackarattack

Magnus Stein, vd för Avtal24 Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den digitala juristbyrån Avtal24 har utsatts för en riktad cyberattack.

Avtal24:s vd Magnus Stein skriver i ett mejl till bolagets kunder att sajten, som erbjuder digitala lösningar för juridiska avtal, under söndagen har fått sin databas hackad. I samband med attacken har man också bestulits på kunduppgifter.

“Vi har under natten påbörjat kartläggningen av händelsen för att förstå exakt vad som har hänt och hur det kunde ske. Detta gör vi tillsammans med vår externa experter. Vi jobbar aktivt med IT-säkerhet på Avtal24. Det har tyvärr visat sig att trots våra insatser så har någon eller några lyckats ta sig in i vårt system”, går det att läsa i mejlet.

Ytterligare säkerhetsåtgärder ska nu ha vidtagits för att förhindra nya dataintrång. Avtal24 kommer också att stänga av alla inloggningsalternativ utöver Bankid tillsvidare.

"Vi jobbar med en extern partner som kollar på vad som har hänt. Det är duktiga professionella ligor som gör det här, men vi gör så gott vi kan nu och använder de bästa för att hantera situationen. Det sker en pågående utredning, så jag kan inte säga så mycket mer i dagsläget", säger Magnus Stein.

Avtal24 har anmält händelsen till både polisen och Datainspektionen.

“Vi uppmanar våra kunder att vidta försiktighetsåtgärder. Var extra uppmärksam på bankhändelser och misstänkta aktiviteter, till exempel telefonsamtal från okända nummer, sms eller e-postmeddelande från okända avsändare. Byt lösenord på dina konton och aktivera tvåfaktorsautentisering.”

Lexly, bolaget bakom Avtal24, tog tidigare i år in 50 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna som gick in med pengar i bolaget då fanns Industrifonden, Håkan Roos och Altor-ägda LRF Konsult. 

Läs mer