Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nu lanseras Spotifys videotjänst - men Apple-användare får vänta

Artikel bild
Spotifygrundaren Daniel Ek. Foto: Vince Bucci/AP/TT

Det svenska musikbolagets användare får se videoinnehåll från BBC, ESPN och Maker Studios senare i veckan.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

Det är den amerikanska finanstidningen Wall Street Journal som rapporterar att Spotifys videosatsning ligger precis runt hörnet. Videotjänsten kommer först till Android, redan den här veckan, och ska rullas ut på Ios nästa vecka.

För det mesta är det kortare videoklipp likt majoriteten av innehållet på plattformar som Youtube och Vimeo, med den viktiga skillnaden att materialet inte är användargenererat. I stället är det stora mediebolag som levererar materialet. BBC, Vice Media, sportnätverket ESPN och Comedy Central är bland medieproducenterna som kommer att finnas tillgängliga på tjänsten.

Materialet som föreslås för användaren kommer bland annat att baseras på vilken typ av musik man lyssnar på.

Det är en tuff bransch Spotify ger sig in i och bolaget möter redan hårt motstånd i musikbranschen från alla möjliga håll. Vi har tidigare rapporterat om att flera stämningsansökningar har lämnats in mot Spotify i USA. Samtidigt hämtar Apple Music in försprånget och har nu 10 miljoner betalande användare. Dessutom spekuleras det i att bolagets värdering kan vara på väg nedåt efter att en storpost har öppnats upp.

Samtidigt har dock en ny rapport visat att Spotify är världens mest intäktsbringande mobilapp.

Lanseringen kommer i första hand att genomföras i Sverige, USA, Storbritannien och Tyskland.

Läs mer