Få hjälp att korttidspermittera – kurs om korttidsarbete

Korttidspermittering Korttidsarbete Breakit Crash Course
Få hjälp att korttidspermittera – kurs om korttidsarbete

Martin Vildhede och Nils-Erik Jansson. Foto: Press

Breakit

Ny kurs hjälper dig steg för steg med korttidspermitteringen – och om du tvingas säga upp medarbetare.

På tisdagen 7 april öppnade Tillväxtverket sin ansökan för ersättning vid korttidsarbete. Möjligheten för arbetsgivare att få stödet har tillkommit efter en rekordsnabb beredning och därefter beslut i riksdagen.

Men den snabba beredningen har gjort att det fortfarande finns en rad osäkerhetsfaktorer kring vem som faktiskt kan få stödet. 

Som entreprenör har det inte varit lätt att tränga igenom alla utredningar och lagtexter som ligger till grund för hur en korrekt ansökan ska utformas.

Därför tar Breakit nu hjälp av två erfarna arbetsrättsjurister för att reda ut vad som gäller. Under en två timmars live-kurs kan du nu få hjälp av två riktiga experter. Det är Martin Vildhede, advokat och delägare på Morris Law, och Nils-Erik Jansson, affärsjurist och entreprenör som grundat flera techbolag och nu är vd på Precisely.

Kursen, som hålls online, går konkret igenom vad som gäller för att få stödet och vilka fallgropar du ska undvika.

Dessutom får du som kursdeltagare lära dig hur du ska agera som arbetsgivare om du tvingas säga upp medarbetare på grund av arbetsbrist samt hur du träffar överenskommelser om en anställnings upphörande.

Kursen kostar 1245 kronor (ex moms) att gå.

Här hittar du hela kursbeskrivningen för kursen 14 april.

Kursen är en del av vår nya satsning Breakit crash course. Vi har samlat en rad tunga och erfarna profiler som kommer att inspirera och utbilda er med nya insikter och viktiga verktyg. Kurserna är helt digitala och sträcker sig över två timmar, varvat med föreläsningar och övningar. Hela kurslistan hittar du här. 

Läs fler artiklar
LÄS MER