Sök

Voi drar ner – då gasar utmanaren: "Kan verka som lite udda tajming"

TierElscooterCorona

Lukas Samuelsson, Sverige-chef på Tier. Foto: Press.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Tier passar på att lansera i Uppsala när konkurrenterna drar sig undan.
"Vi har inga planer på att permittera någon", säger Sverige-chefen Lukas Samuelsson.

Elscooter-marknaden är en av många industrier som drabbas hårt i spåren av corona.

Svenska Voi har til exempel tvingats varsla runt 100 medarbetare i Sverige. 

Nu väljer dock tyska elscooterbolaget Tier att istället satsa. I morgon lanserar man tjänsten i Uppsala, där konkurrenterna Voi och Lime har pausat verksamheten.

"Inga permitteringar"

Tier kommer under fredagen att ställa ut ungefär 400 elsparkcyklar i staden, lika många som Voi och Lime har dragit in.

“Det här kan verka som en lite udda tajming, men vi har fått förfrågningar på att ta vår service till nya städer. Så just nu ser vi ett av behov av en lansering i Uppsala”, säger Lukas Samuelsson, Sverige-chef för Tier, till UNT.

Till Breakit säger han att det i nuläget inte finns planer på att lansera i fler städer i Sverige, samt att man har dragit ner på flottan något i övriga städer.

Däremot är det inte aktuellt med några varsel eller permitteringar.

"Vi har en relativt stor efterfrågan fortfarande, vi har också bytt ut flottan till en med utbytbara batterier, det gör det billigare för oss att driva det operativa och därför får vi fortfarande ihop det. Vi har inga planer på att permittera någon just nu". 

Inte helt som vanligt

Tier har dock inte gått oberört genom krisen, även om man fortfarande kör på i Sverige, Finland och Tyskland så har bolaget i övriga Europa tvingats stänga helt.

"Helt som vanligt är det inte, men vi följer de lokala uppmaningar som finns. Feedbacken vi har fått hittills är att det är ett bra alternativ till kollektivtrafiken, att åka scooter funkar bra ihop med uppmaningen om social distansering", säger Lukas Samuelsson. 

Bolaget har även ett initiativ just nu som går ut på att personer med samhällsviktiga jobb får åka gratis, till exempel sjukvårdspersonal. 

Läs mer