Nätapoteket Meds levererar skyddsmaterial till vården

MedsNätapotekCorona

Meds vd Björn Thorngren. Foto: Pressbild

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Nätapoteket Meds hjälper vården med skyddsmaterial – beställer nu stora mängder andningsmasker från Kina.

Breakit har tidigare berättat att coronakrisen leder till högt tryck hos nätapoteken. Både Meds och konkurrenten Apotea vittnar om enorm efterfrågan på bland annat handsprit, febernedsättande och termometrar.

Nätapoteket Meds meddelar nu att de tillsammans med sina samarbetspartners och inköpskanaler har beställt stora mängder andningsskydd och annat skyddsmaterial från Kina – material som sen ska levereras till svenska sjukhus.

Det första planet med skyddsmasker landar i Stockholm idag, måndag, och maskerna ska levereras till akutsjukhus som Karolinska och Östersunds Sjukhus. Initiativet sker, enligt bolaget, helt utan vinstsyfte.

“Vi startade Meds för att möta ett växande kundbehov, och det ligger i vårt dna att alltid utvecklas efter det. Just nu finns akuta behov inom vården, och då föll det naturligt för oss att snabbt ställa om för att kunna hjälpa till på bästa sätt", säger Björn Thorngren, vd för Meds i ett pressmeddelande.  

"Vi har unika partners, kompetenser och logistikmöjligheter som gör att vi kan göra skillnad och då är det självklart att vi aktiverar detta åt svensk sjukvård”

Och initiativet uppskattas av sjukvården.

”Vi är väldigt tacksamma att vi får chansen att ta del av den utrustning som anländer till Sverige via Meds. Detta gör att våra hjältar i vården kan känna sig lite tryggare!” säger Lena Larsson, Inköpschef Region Jämtland Härjedalen i ett pressmeddelande. 

Meds omsatte 25 miljoner kronor under 2018 och prognosen var att att omsätta minst 100 miljoner kronor 2019. I slutet av förra året tog Meds in sammanlagt 150 miljoner kronor. Då värderades bolaget till 270 miljoner kronor (pre-money – innan det nya riskkapitalet räknats in i kassan).

Läs mer