Pricerunner: Många söker efter pussel, sexleksaker och studsmattor

Pricerunner Corona Coronaviruset
Pricerunner: Många söker efter pussel, sexleksaker och studsmattor

Foto: TT

Caroline Englund

Reporter

Coronakrisen gör att vi handlar på ett annat sätt än annars - och det är inte bara det mest uppenbara som boomar just nu.

Jämförelsesajten Pricerunner för kontinuerligt statistik över vad svenskarna letar mest efter. Under corona-krisen har sökningarna på arbetsutrustning, husdjursmat, hygienartiklar och städutrustning ökat. Men även lite mer udda prylar som pussel, sexleksaker och studsmattor verkar just nu sälja som smör.

”De flesta kategorier säljer bra på nätet på nätet. Den enda kategorin som vi egentligen ser går dåligt är mode”, säger Pricerunners vd Nicklas Storåkers till Breakit.

På grund av coronapandemin jobbar många just nu hemifrån och skär ner på sociala kontakter. Därför kanske ett köp av ett par nya byxor eller en festblåsa känns omotiverat. 

”Vi förbereder oss för att vara hemma under en längre tid – och vi måste få tiden att gå. Vi ska kunna arbeta, vi ska inte svälta, vi ska hålla oss i form och åtminstone inte bli uttråkade”, skriver Pricerunner i ett mejl till Breakit.

Bolaget ser också en generell ökning av näthandel. Trafiken på Pricerunners sajt var 50 procent högre under vecka 12 och 13  i år jämfört med samma period i fjol.

Här är kategorierna som ökat mest när det kommer till antalet sökningar på Pricerunner de senaste två veckorna jämfört med samma period förra året:

Arbetsutrustning    

Husdjur – mat    

Hygienartiklar    

Städutrustning    

Webbkameror    

Hälsovårdsprodukter

Filmer    

Receptfria läkemedel    

Pussel    

Fitness    

(Strax utanför 10 i topp finns exempelvis sexleksaker och studsmattor)

Läs fler artiklar
LÄS MER