Ica rullar ut sin expresstjänst – med mat inom en timme

E-handelsplock i en Ica-butik. Foto: TT.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Matvarujätten snabbar på lanseringen av sin expresstjänst. Börjar med att rikta sig mot riskgrupper.

Efterfrågan på hemleverans av mat har ökat kraftigt i samband med coronautbrottet och Folkhälsomyndigheten har uppmanat riskgrupper att undvika att vistas i exempelvis livsmedelsbutiker. 

De flesta matbutiker har sett ett stort uppsving i mat som handlas över nätet. Coop har till exempel rapporterat att man haft sin högsta försäljning någonsin. 

Icas upplägg med olika Ica-handlare har gjort det lite knöligare för Ica-koncernen att komma igång med en utbredd e-handel. Idag erbjuder dock 300 butiker det som alternativ.

Men för att snabbt utöka möjligheterna för butiker att erbjuda hemleveranser kompletterar matvarujätten nu sin e-handel med en snabbutrullning av måltidsappen Ica Pronto. Det är en expresstjänst som ska köra ut mat till kunderna inom en timme. Det rör sig om utvalda varor samt färdiglagade rätter. 

Inom kort kommer 60 butiker erbjuda Ica Pronto hemkörning av ett mindre sortiment mat direkt från butik och ambitionen är att 150 butiker ska anslutas under våren. Tjänsten finns tillgänglig för alla men just nu prioriteras den till de som tillhör en riskgrupp eller är sjuka.

Betalning sker med Swish direkt i appen.

Läs mer