Nordic Choice kris – nu vädjar Petter Stordalen om regeringens hjälp

Nordic Choice Hotels Corona Coronaviruset
Nordic Choice kris – nu vädjar Petter Stordalen om regeringens hjälp

Caroline Englund

Reporter

Petter Stordalen vädjar till regeringen om ett räddningspaket. ”Vi är på väg mot avgrunden”, säger han i det norska tv-programmet Dagsrevyn.

Petter Stordalen driver hotellkedjan Nordic Choice och precis som de flesta andra företag inom turistnäringen har hans bolag drabbats hårt av coronakrisen. Nyligen varslades totalt 7.500 anställda. Stordalen köpte även resebolaget Ving för en tid sedan och även resebranschen står just nu helt stilla. 

Nu vädjar Petter Stordalen om ett räddningspaket till hela branschen. 

”Det gäller hela landet, inte bara turistnäringen, vi är på väg mot avgrunden. Om vi inte löser problemen nu kan det få enorma konsekvenser”, säger han i Dagsrevyn enligt Dagens industri. 

Nödvändiga åtgärder – men drabbar oss hårt

Men det betyder inte att han kritiserar de åtgärder som har vidtagits för att minska smittspridningen. 

”De begränsningar som infördes är absolut nödvändiga, men det innebär också att vi står utan inkomst då vi inte kan hålla restauranger och hotell öppna.”

När Breakit träffade Petter Stordalen i mitten av februari anade han inte hur stor påverkan coronaviruset skulle ha på hans verksamheter.

“Det är en av de sakerna som du inte kan göra någonting åt. Det är alltid något som kommer. Du får uppmärksamma att det är ett problem och att det finns där, utan att sen fokusera för mycket på det. Om det får konsekvenser så får du i så fall hitta en alternativ plan”, sa han då.

Läs fler artiklar
LÄS MER