Stockholms stads egna stödpaket: företag kan betala hyran senare

Stockholm Corona Coronaviruset
Stockholms stads egna stödpaket: företag kan betala hyran senare

Foto: Istockphoto.com

Tobias Blixt

Reporter

Försöker förenkla situationen för bland annat krogar och restauranger.

Samtidigt som regeringen arbetar på stora nationella åtgärder för att försöka rädda företag från konkurs i den pågående coronakrisen, så planerar även Sveriges kommuner sina egna åtgärder för att underlätta för näringslivet. 

“Många verksamheter, inte minst inom besöksnäringen och små till medelstora företag, vittnar om kraftiga intäktsbortfall. Stockholms stad vidtar nu ett antal åtgärder i syfte att skapa lättnader för det lokala näringslivet”, skriver Stockholms stad på sin hemsida.

På en presskonferens under onsdagsmorgonen har den grönblå majoriteten i Stockholms stad  bland annat berättat att vissa företag som hyr stadens kommersiella lokaler kommer att erbjudas uppskov på hyran. Staden kommer också att betala sina egna fakturor snabbare än vanligt.

Sänker kraven på krogarna

Den hårt drabbade krog- och restaurangbranschen hör också till de som kommer att få särskilt stöd. Bland annat genom möjligheter för sänkta krav på antalet ordningsvakter, snabbare hantering av bygglov för uteserveringar, liksom uppskov för betalning av olika avgifter och hyror.

Foodtrucks och torghandlare kommer exempelvis att kunna få skjuta upp sin betalning för kommunala markupplåtelser.

Alla åtgärder som Stockholm genomför och relevanta kontaktuppgifter hittar ni här.

Läs fler artiklar
LÄS MER