Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Hotellkedjan Elite vill rädda jobben genom samarbete med Blocket bostad

Hotellkedjan Elite gör om rummen till bostäder.

Hotellkedjan Elite inleder ett samarbete med Blocket bostad. Tanken är att de tomma hotellrummen ska fyllas och att jobben på hotellkedjan ska räddas genom att erbjuda hem till den som är på jakt efter bostad.

Caroline Englund

Caroline Englund

caroline@breakit.se

Reporter

Coronakrisen slår hårt mot alla som driver hotellverksamhet och just nu står många hotellrum i landet tomma. Flera stora hotellskedjor varslar nu tusentals anställda. Förra veckan gick till exempel Petter Stordalen ut med att Nordic Choice varslar 7500 personer och hotellkedjan Scandic gick ut med att de varslar 2000 personer.

Men Elite hoppas att de har hittat en lösning som ska hålla verksamheten flytande under krisen.

De vill nu råda bot på bostadsbristen genom att vända sig till bostadssökande som letar tillfälliga boenden i centrala lägen runt om i Sverige. De nya bostäderna kommer att annonseras ut via Blocket. 

”Vi är väldigt glada över det här samarbetet som vi hoppas får effekter på flera håll. Vi har fantastiska hotell och hotellrum som står tomma och som vi nu hoppas ska fyllas av nya hyresgäster, samtidigt som vi räddar våra medarbetares jobb”, säger David Halldén, vd på Elite Hotels i ett pressmeddelande.

Corona-viruset påverkar hela samhället

De nya gästerna får hyra rummen fram till januari 2021 och de ska få tillgång till eget kylskåp, städning, reception, gym och Wi-Fi. De boende kan också välja till frukost, tvätt och roomservice.  

”Coronaviruset har kommit att påverka hela vårt samhälle och många branscher har det tufft just nu med permitteringar som följd. Jag tror vi kommer se flera exempel på den här typen av nya spännande samarbeten. Vår sajt är en av Sveriges största, och vi hoppas såklart kunna bidra till att tomma hotell fylls med både personal och gäster, och att Sveriges hjul fortsätter snurra”, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket i ett pressmeddelande.

Läs mer