Techbolaget Greater Than fyller på styrelsen med två tungviktare

Techbolaget Greater Than fyller på styrelsen med två tungviktare

Foto: Felipe Morales / SvD

Breakit

Tidigare Telia-vd:n Lars Berg och Carnegies tidigare vd Karin Forseke går in i styrelsen för bil-techbolaget Greater Than.

Bilteknikbolaget Greater Than har rekryterat två toppkrafter till sin bolagsstyrelse: Lars Berg och Karin Forseke.

Lars Berg har tidigare bland annat innehaft flera toppositioner inom Ericsson samt även varit vd för Telia. Han är sedan 2001 styrelseordförande för Net Insight som är börsnoterat på Nasdaq OMX Stockholm, och har tidigare även varit styrelseledamot i flera bolag inom telekom-sektorn.

Karin Forseke, som är syster till grundaren, har i sin tur tidigare arbetat som så operativ chef vid London International Financial future Exchange och som vd för Carnegie investmentbank. Hon är styrelseledamot i Rederi Aktiebolaget Soya, ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och medlem i European Council on Foreign Relations.

”För mig som grundare är det här en stor dag", säger grundaren Sten Forseke.

Greater Than grundades 2004 av Sten Forseke och ambitionen är att göra bilkörning billigare, miljövänligare och enklare för konsumenten. Bolaget har en egenutvecklad teknologi för att kunna mäta risk i realtid, vilket bland annat används till att skräddarsy bilförsäkringar.

”Det innebär att de kan göra helt andra riskbedömningar än med traditionella metoder, och därmed ge konsumenten en individuellt anpassad bilförsäkring. En försäkring som baseras på hur bilen faktiskt används - 'pay as you drive'”, säger Sten Forseke.

Bolaget är noterat på Aktietorget.

Sofia Honungsmåne

Läs fler artiklar
LÄS MER