Blocket lanserar bilköp på kredit – samarbetar med Rocker

Blocket Rocker fintech
Blocket lanserar bilköp på kredit – samarbetar med Rocker

Pernilla Nissler, Blockets nya vd. Foto: Press.

Tobias Blixt

Reporter

Köp- och säljsajten Blocket lanserar en fakturalösning tillsammans med fintech-bolaget Rocker (tidigare Bynk).

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär att användare på Blocket ska kunna köpa begagnade prylar på antingen faktura eller delbetalning. Något som möjliggörs genom ett samarbete med betaltjänsten Rocker (alltså det som fram tills nyligen hette Bynk).

Den nya tjänsten kallas Blocketbetalning och kommer först att införas på bilköp. Av pressmeddelandet framgår att tjänsten ska fungera i samband med köp på mellan 10.000 och 100.000 kronor och att säljaren ska få sina pengar direkt när affären är slutförd. 

Vill göra det säkrare

“Vi vill göra det ännu enklare att köpa och sälja saker på Blocket, framförallt när det kommer till affärer av större kommersiellt värde. Tillsammans med Rocker har vi utvecklat en tjänst som ökar tryggheten för våra kunder och som gör det smidigare för säljare och köpare att mötas och handla tryggt av varandra”, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket i pressmeddelandet. 

Av pressmeddelandet framgår att tjänsten kan komma att omfatta fler kategorier än bilar framöver. Där framgår också att både köpare och säljare måste identifiera sig med Bankid för att köpet ska kunna genomföras.

Läs fler artiklar
LÄS MER