Debatt: Jens Nylander

Daniel Eks uppmaning riskerar att spä på människors oro – låt oss inte skapa mer panik

Spotify Automile
Daniel Eks uppmaning riskerar att spä på människors oro – låt oss inte skapa mer panik

Breakit

Entreprenörer ska inte bidra till att göra människor i samhället mer oroliga än vad som krävs. Vi har ett ansvar att inte spä på rädslan i samhället, skriver techbolaget Automiles grundare Jens Nylander.

På tisdagskvällen bad Daniel Ek alla Spotify-anställda att stanna hemma och han uppmanade samtidigt andra företag att följa efter. Därefter följde Paradox Interactive, Blocket och Fishbrain med på samma spår.

Alla pekar i huvudsak på att det är att ”ta ansvar” och minska belastning på sjukvårdssystemet.

Snabbt spred sig denna information i medier och till andra företag och givetvis även till det bolag jag grundat och är vd för, Automile. Den olustkänsla som redan existerande bland medarbetare höjdes och frågor uppstod om inte även ”vi kunde sätta kontoret i karantän”.

Efter ett dagligt möte vi har kring coronaviruset (COVID-19) enades vi om att vårt synsätt skiljer sig mot vad dessa andra bolag har menat ”är rätt beslut”.

Jag tycker att vi som grundare till startups ska fokusera på stabilitet genom att minska oro och följa råd och anvisningar från Folkhälsomyndigheten och Arbetsmiljöverket i våra bolag och inte agera i panik. 

Det är förståeligt att oron idag är hög med konstanta nyheter kring viruset i alla våra kanaler. Men den blir ännu högre när man uttalar sig om att man skickar hem all personal och uppmanar andra att följa efter.

Agerandet innebär att ytterligare rädsla skapas hos andra bolag som kan ge långtgående effekter för dem.

Många företag, alltifrån startups, småföretagare och företag som producerar och distribuerar, har kanske inte ens råd att ha personal hemma och för dem är det kanske inte ens möjligt att avlöna personal genom hemarbete.

Andra bolag kanske har ändlöst kapital och deras affärsmodell fungerar när alla arbetar hemma. När vi nu sprider information om att bolag skickar hem sin personal så sprider sig osäkerheten i andra företag och marknaden och man förstärker den redan rådande oron. 

Hälsa och säkerhet ska vara högsta prioritet precis som Daniel Ek skriver på Twitter men hälsa är även en fråga om att minska ängslan och få personal att känna sig säker på sin arbetsplats och tätt följa råd och anvisningar från våra myndigheter.

Att konstant gå runt och vara orolig är inte förenligt med god hälsa. Dessutom kan detta orsaka helt andra samhällsproblem.

Vi alla går igenom en svår tid, men låt oss inte skapa panik.

Jens Nylander

Vd och grundare Automile

Läs fler artiklar
LÄS MER