Sök

Kry, Fishbrain, Paradox och Blocket – allt fler techbolag skickar hem personal

SpotifyFishbrainHälsa

Ebba Ljungerud, vd Paradox, Johannes Schildt, vd Kry, och Johan Attby, vd Fishbrain. Foto: Press

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Fishbrain, Paradox, Pricerunner och Schibsted är bara några av de bolag som går i Spotifys fotspår och låter de anställda jobba hemma på grund av coronaviruset.

Det trots att Folkhälsomyndigheten inte har några sådana rekommendationer i nuläget.

"Vi gör vårt bästa för att minska smittspridningen", säger Fishbrains medgrundare Johan Attby.

Under tisdagen stod det klart att Spotifys vd Daniel Ek uppmanar bolagets 5000 anställda att jobba hemifrån de kommande två veckorna, på grund av corona. Han uppmanade även andra ta efter.

Nu följer fler techbolag i Spotifys spår. 

Samtliga 80 personer på fiskeappen Fishbrain kommer från och med imorgon torsdag att jobba hemifrån.

“Vi bör alla göra vårt allra bästa för att motverka fortsatt spridning av coronaviruset. Som företag är vi väl rustat för att sköta verksamheten på distans och i samråd med våra anställda har vi därför bestämt att all personal ska arbeta hemifrån från och med imorgon, torsdag”.

“Vi hoppas såklart att detta blir ett kortvarigt upplägg men under tiden klarar vi oss utmärkt med ett ‘virtuellt’ kontor”, säger bolagets vd och medgrundare Johan Attby i en kommentar. 

Även spelbolaget Paradox interactive ber samtliga anställda att arbeta hemifrån. 

"Vi övervakar kontinuerligt situationen noga och uppdaterar våra riktlinjer i takt med att situationen utvecklas", skriver bolagets vd Ebba Ljungerud på Twitter.

Även jämförelsesajten Pricerunner har tagit till åtgärder mot virusspridning. Bolaget skriver i ett pressmeddelande att man fattat beslut om att hälften av bolagets anställda från och med torsdag måste arbeta hemma. Veckan därpå får den andra halvan jobba hemma. 

Även Kry, med runt 250 medarbetare, har stängt kontoret i Stockholm torsdag och fredag till att börja. med. 

Dagens Media rapporterar att Schibsted uppmanar samtliga anställda i koncernen, som har bolag som Lendo, Blocket, Prisjakt och Aftonbladet i sitt stall, att jobba hemifrån.

En som däremot tycker att det sänder fel signaler att skicka hem de anställda är Automile-grundaren Jens Nylander. Han skriver i en debattartikel i Breakit att det främst riskerar att spä på människors oro.

Folkhälsomyndigheten har heller inte några sådana rekommendationer i nuläget.  

Läs mer