Inga tomma hyllor hos elektronikjättarna efter corona-utbrottet – ännu

NetonnetMediamarktCorona

Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Köpte på sig större lager.

Spridningen av coronaviruset har eskalerat de senaste dagarna och på tisdagseftermiddagen höjde risken för samhällsspridningen till den högsta.

Samtidigt var antalet smittade i Sverige uppe i strax över 300 och alla med symptom uppmanades att undvika social kontakt.

Ett stort utbrott skulle såklart drabba handeln också och en bransch som pekats ut som särskilt känslig är elektronikbranschen där mycket av tillverkningen sker i Asien.

Men än så länge har hyllorna inte börjat gapa tomma hus elektronikjättarna visar en rundringning som branschsajten Market har gjort.

Har bunkrat varor

Både hos Mediamarkt, Elgiganten och Netonnet har de fortfarande varor som fyller butikerna och e-handlarna.

"På längre sikt är det svårt att sia exakt om hur det kommer att bli, men vi kan konstatera att vi kommer att få en del försenade leveranser", säger Kristina Wärmare, PR- och kommunikationschef på NetonNet.

För att undvika att få brist på varor köpte de i ett tidigt skede in större volymer.

Elgigantens medarbetare som har varit i riskområdena har satts i karantän och kedjan har infört restriktioner för resor.

"Vi följer utvecklingen noggrant och håller oss uppdaterade om myndigheternas rekommendationer," säger Li Persson, kommunikationschef på Elgiganten till Market.

 

 

Läs mer