Corona skapar rusning efter utbildnings- och affärsappar i Italien

Google Appar Corona
Corona skapar rusning efter utbildnings- och affärsappar i Italien

Foto: Istockphoto

Caroline Englund

Reporter

Appar för arbete och utbildning på distans ökar lavinartat i Italien just nu.

Google Hangouts Meet har till exempel laddats ner 50.000 gånger per dag sedan 4 mars. Innan dess laddades den ner ungefär 300 gånger per dag, visar data från den amerikanska marknadsanalysfirman Sensor Tower som Di Digital har tagit del av. 

Italien är ett av de länder som är värst drabbat av det nya coronaviruset och igår kväll var antalet smittade 8.000 och antalet döda 463. På måndagen bestämdes att hela landet är satt i karantän. Det betyder att ingen får resa i landet utan tillstånd, bara arbetsresor och resor till vårdinrättningar tillåts, även museer och biografer håller stängt, rapporterar Sveriges radio.

Försöker sköta sina jobb hemifrån

Många italienare försöker nu sköta sina jobb och utbildningar online och det märks tydligt när det kommer till antalet nedladdade affärs- och utbildningsappar på App Store och Google Play. Antalet nedladdade utbildningsappar har ökat med 80 procent och antalet nedladdade affärsappar har ökat med 95 procent. Samma utveckling syns i Kina. 

”Trenden med växande nedladdningssiffror för utbildnings- och affärsappar liknar den som vi har sett i Kina. Miljontals människor sitter i karantän och skolorna är stängda. Då blir de här apparna en tillfällig lösning för att hålla igång produktiviteten”, säger Craig Chapple, som är strateg för mobilindustrin vid Sensor Tower i London, till Di Digital.

Förutom Google Hangouts ökar också videokonferensappar som Zoom och Microsoft Teams, liksom utbildningsappar som Google Classroom, Edmodo och Weschool.

Läs fler artiklar
LÄS MER