Sök

Lundells vecka

“Smygtagen” Insta-film avslöjade storaffären – men jag bommade ändå scoopet

Lundells vecka

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Breakits Stefan Lundell fick ändå en bitterljuv revansch i veckan.

“Va? En film?”. 

Patrik Hedelin såg uppriktigt förvånad ut - och jag kände mig genast lite bättre till mods.

Det var på e-handelseventet D-Congress igår eftermiddag som jag träffade på riskapitalisten Hedelin. 

Som en av Sveriges tyngsta investerare i e-handelssegmentet var han väl där för att jaga nya spännande bolag att trycka in pengar i, kan jag tänka. Själv var jag som vanligt på jakt efter nyheter –  och därför lite sur på just Patrik Hedelin.

Några timmar tidigare hade han nämligen valt att ge bort en riktigt bra e-handelsnyhet till vår värsta konkurrent. Istället för Breakit blev det Dagens industri som fick äran att berätta att Eequity gått in med 60 miljoner kronor i den glödheta nätbutiken Aim'n.

Egentligen hade jag väl ingen anledning att vara särskilt sur. Sådana är spelets regler och om Patrik Hedelin (felaktigt!) tycker att DI känns som en hetare kanal så må det väl vara så.

Nej, det som verkligen grämde mig var att jag borde varit först med att avslöja nyheten. 

Redan på måndagskvällen skålade nämligen Patrik Hedelin, hans partner Magnus Wiberg och Aim'n-grundarna Helen Van och Tekla Acs med varandra. Middagen hölls hemma i Patrik Hedelins villa och till förrätt serverades toast Skagen.

Hur jag kan veta allt detta? Jo, ett Breakit-fan tipsade om att Tekla Acs filmade allt och publicerade på sin offentliga Instagram-profil.

Dessvärre reagerade jag lika långsamt som en snigel. Visserligen sparade jag ner filmen innan den raderades från Instagram men när nyheten publicerades på torsdagsmorgonen hade jag fortfarande inte fått tummen ur och ringa vare sig riskkapitalisterna eller entreprenörerna. 

Dåligt, dåligt.

Därför kändes det ändå som lite plåster på såren när jag på D-Congress kunde avslöja filmens existens för middagsvärden Patrik Hedelin. 

Men nästa gång lovar jag att avslöja själva nyheten också.

Trevlig helg!

PS. Ni har väl inte missat veckans Off the record? Där avslöjar vi, bland annat, att det kan bli vrakpriser på ett lyxhotell i Stockholm inom kort – in och läs.

Har du inte tecknat Premium ännu? Skynda på då – fram till midnatt på söndag har vi 50 procents rabatt om du tecknar dig på en helårsprenumeration. Jag lovar att du inte kommer ångra dig.

Läs mer