Spotify-konkurrenten Deezer får in nästan 1 miljard i riskkapital

Spotify Deezer
Spotify-konkurrenten Deezer får in nästan 1 miljard i riskkapital

Hans-Holger Albrecht, vd Deezer. Foto: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Efter den inställda börsnoteringen går de gamla ägarna in med nya pengar.

Den franska musiktjänsten Deezer leds av Hans-Holger Albrecht som tidigare bland annat varit vd för den svenska mediejätten MTG. Som relativt nytillträdd   koncernchef för Deezer tvingades han för tre månader sedan meddela att den planerande börsintroduktionen av bolaget dragits tillbaka med hänvisning till ”ogynsamma marknadsvillkor”. 

Då var tanken att ta in 300 miljoner euro, motsvarande 2,8 miljarder kronor, i samband med noteringen. Nu får Hans-Holger Albrecht nöja sig med 110 miljoner dollar eller 950 miljoner svenska kronor.

Pengarna skjuts till från bland annat den tidigare storägaren Orange och det framgår inte till vilken värdering som transaktionen görs.

”Vi ser att vi fortfarande är i början av i en marknad som växer väldigt fort. Vi vill kapitalisera på den tillväxten som finns nu”, säger Hans-Holger Albrecht till techsajten Venturebeat.

Deezer har 16 miljoner användare i månaden varav 6 miljoner är betalande. Det kan jämföras med konkurrenten Spotify som har drygt 20 miljoner betalande användare och totalt 75 miljoner användare per månad.

Läs fler artiklar
LÄS MER