Sök

Coop gör om sin online-organisation – chefen lämnar

Coope-handel

Catrin Folkesson, direktör för Coops näthandel. Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Matjätten formerar om sina digitala styrkor.

I början av 2017 handplockade Coop Catrin Folkesson från prylkedjan Clas Ohlson där hon var Tyskland-chef.

Då var uppdraget att leda matjättens e-handelssatsning men nu meddelar Coop att hon slutar.

”Jag vill tacka Catrin som har skapat de förutsättningar som möjliggör för oss att ta nästa steg", säger Coop Sveriges vd Magnus Johansson i en kommentar.

Förändringen kommer i samband med att Coop aviserar en ny organisation för online-delen. Planen är att e-handeln infogas under affärsområdet försäljning. Tidigare var online-delen en fristående del inom Coop.

”Vi har genom att verksamheten tidigare drivits i ett eget bolag gjort tunga strukturinvesteringar som till exempel en ny e-handelsplattform. Genom den nya organisationen sätter vi samma kundfokus på Coop Online som vi gör på Coop och Stora Coop. Coop Online får nu ett tydligt uppdrag att öka försäljningen och driva utvecklingen av omni”, säger Magnus Johansson.

Sara Mundt-Petersen tar över efter Catrin Folkesson. Hon har tidigare haft olika chefsroller hos Telia och TUI. Sara Mundt-Petersen har också varit CRM-ansvarig hos Coop dit hon nu alltså återvänder.

”Jag är otroligt glad över att komma tillbaka till Coop och ser fram mot att vidareutveckla vårt online-erbjudande. Med vår kund- och omnistrategi kommer vi få fler och mer lojala kunder både i våra digitala kanaler och i våra fysiska butiker”, säger Sara Mundt-Petersen i ett pressmeddelande.

Läs mer